Mobiele ondersteuningstest
Linkbuilding uitbesteden | Backlinks.nl | Permanentelinks.nl

Voer hierboven een website in om te beginnen

Het is belangrijk om te testen of een website geschikt is voor mobiele apparaten omdat steeds meer mensen toegang hebben tot het internet via hun smartphone of tablet. Als een website niet geschikt is voor mobiele apparaten, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring voor de bezoekers van de website en kan dit ook de prestaties van de website in de zoekresultaten van zoekmachines negatief beïnvloeden.

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die geschikt zijn voor mobiele apparaten en kunnen deze websites beter laten scoren in de zoekresultaten als ze voldoen aan bepaalde mobiele gebruiksvriendelijkheidseisen. Door te testen of een website geschikt is voor mobiele apparaten, kunnen website eigenaren zien of de website aan deze eisen voldoet en eventuele problemen opmerken en op lossen voordat ze een negatief effect hebben op de prestaties van de website.

Er zijn verschillende gratis tools beschikbaar die website eigenaren kunnen gebruiken om te testen of hun website geschikt is voor mobiele apparaten, zoals Google's Mobielvriendelijke test en HubSpot's Gratis Responsieve Testtool.